Programmet 2020

Det här gör vi 2020

En liten inblick i vår produktion

Copyright ©  All Rights Reserved

Andalusien, Albanien, Grekland

Andalusien blir en nyhet i mars 2020. Det är en resa som produceras av Nina Donner. Hon har en lång erfarenhet bland annat som reseledare vid Kurirens Resebyrå. 
Albanien är vårt käraste resmål och under året skall det bli en traditionell rundresa till landet. Dessutom planeras en vandringsresa till östra Albanien.

Den ortodoxa påsken skall vi fira i Grekland, i den lilla byn Kiparissi på Peloponnesos östkust.


© Waqqas Akhtar

28.3-2.4.2020

Andalusien 
- kulturens vagga

En sex dagar lång rundresa i morernas fotspår i museernas Málaga, ravinernas Ronda, flamencons Sevilla, Europas forna kulturcentrum Córdoba samt Granadas och hela Andalusiens ögonsten palatsområdet Alhambra.
 Vi får uppleva det exceptionellt högtstående arabiska kulturarvet, vars influenser syns vida omkring och som inledde den europeiska renässansen. Den nästan 800 år långa moriska eran lyfte den medeltida iberiska halvön från djupaste mörker till en bastion av kultur, handel och skönhet. Katedralen i Sevilla, Mezquitan i Córdoba och inte minst Alhambra i Granada är unika arkitektoniska mästerverk, som finns på Unescos världsarvslista och som bör upplevas med alla sinnen. En kunnig och inspirerande skandinavisk guide lotsar oss rätt. 


Läs mera här


Oktober 2020

Höstresa till Albaniens gömda pärlor

Vi flyger till Tirana via Belgrad för att lära oss mera om Albanien.  Från att ha varit Europas mest stängda land lockar nu Albanien besökare som vill ta del av landets intressanta historia och kultur.

Vi gör en rundresa och ser allt från romerska amifteatrar till moderna vingårdar. Orterna som vi besöker är Tirana, Durres, Vlora och Berat.

Resan kostar preliminärt 850 € i delat dubbelrum.

Det blir en liten grupp på högst 16 personer.

Resan blir av om vi tillräckligt många anmäler sitt intresse för resan.14.4-24.4.2020

Resa till grekiska påsken


Det blir en resa till den grekiska våren. Samtidigt får vi uppleva den viktigaste händelsen under det ortodoxa kyrkoåret nämligen påskfirandet.

Målet är den lilla byn Kiparissi på Peloponnesos östkust. 

Fastan inför påsken tar slut vid midantt på påsklördagen när byns präst deklamerar  "Χριστός ἀνέστη! (Kristus är uppstånden).

Byborna och alla tillresta gäster samlas då i byns tavernor för att bryta fastan med en påsksoppa.

Följande dag sprids doften av lamm somhåller på att tillredas på roterande spett runt om i byn. Vi äter vårt påskalamm hos våra värdar i deras trädgård.

Vi kommer också att hinna med några vandringar under resan och vi kommer också att se staden Monemvasia som spelade en stor roll under den bysantiska tiden.

Läs mera här