Programmet 2018

September 2018

Med Hbl:s seniorer

till Moldavien

Vi flyger till Chisinau via Kiev för att lära oss mera om Europas fattigaste land Moldavien. På programmet ingår besök på vingårdar, vi tar oss ner i kilometerlånga vinkällare och prövar på de lokala mattraditionerna. Vi kommer också att träffa mänskor som kan berätta närmare om Moldaviens vägval.

Ett besök i Transnistrien - landet som icke är - ingår också. I Tiraspol står Lenin fortfarande staty.

Resan kostar 790 € i delat dubbelrum.

 

Läs mera

30.5.-2.6.2018

Slott och herrgårdar

i Lettland

Rundale slott och Mannerheims Appricken är några av de platser som vi besöker under resan till Riga och Liepaja. Vi flyger till Riga och använder vår första dag till att se på de viktigaste sevärdheterna i Riga. Till vår hjälp har vi en mycket kunnig svenskspråkig guide.

Den andra dagen styr vi söderut mot Bauska och tar oss till det praktfulla 1700-tals slottet Rundale. Den dagen övernattar i badorten Jurmala.

Resans tredje dag inleder vi med att titta på monumentet över jägare i Klapkalnciems. Det blir mera kring jägarna när vi når Libau (dagens Liepaja). På vägen dit besöker vi också idylliska Kuldiga och Apriki, som på Mannerheims tid hette Appricken. I samband med den lokala skolan finns ett litet Mannerheimmuseum.

Resan ordnas på uppdrag av Munksnejdens svenska pensionärsförening.

Pris 620 euro för plats i delat dubbelrum (helpension). Tillägg för enkelrum 70 euro.

Läs mera

8.8-11.8.2018

Blomsterresa till Runö

 

Vi drar i väg på en Blomsterresa som för oss till Runö mitt i Rigabukten. Färja till Tallinn och sedan buss till Pärnu. På vägen till Pärnu söker vi upp trevliga trädgårdar. I Pärnu väntar katamaranen Runö som tar oss till resans mål.

På onsdagskvällen når vi fram till Liise talu och får en kvällsbit

Torsdagen tittar vi närmare på Runö, de två kyrkorna, Korsgården, Limo strand m.m.

Tidig eftermiddag fredag blir det dags att anträda färden tillbaka till fastlandet.

Vi övernattar i Pärnutrakten för att sedan på lördagen söka oss tillbaka till Tallinn och returfärjan.

 

 

Det här gör vi 2018

En liten inblick i vår produktion

Copyright © All Rights Reserved

Moldavien, Estland, Lettland och kanske Grekland

 

Moldavien kom med i fjol, Albanien har funnits med hela tiden likaså Grekland och Estland. De flesta resorna är förbeställda gruppresor som har skräddarsytts. Men här finns också några öppna resor. Nytt för i år är en resa till Armenien. Den såldes slut på tre timmar.