Programmet 2017

3.10.-8.10.2017

Med Tigern till Moldavien

Vi flyger till Chisinau via Kiev för att lära oss mera om Europas fattigaste land Moldavien. På programmet ingår besök på vingårdar, vi tar oss ner i kilometerlånga vinkällare och prövar på de lokala mattraditionerna. Vi kommer också att träffa mänskor som kan berätta närmare om Moldaviens vägval.

Ett besök i Transnistrien - landet som icke är - ingår också. I Tiraspol står Lenin fortfarande staty.

Resan kostar 790 € i delat dubbelrum.

Resan är fullbokad.

 

21.10.-28.10.2017

Med Hbl:s seniorer till Grekland

Det här blir en resa som för oss till det klassiska Grekland men till stora delar kommer vi att undvika turistfällorna. Vi flyger direkt till Aten. Vi söker oss sedan till Peloponnesos och börjar med att lära känna det moderna Greklands första huvudstad Nafplio. Därifrån blir det utflykter till Mykene och Epidauros.

Efter det söker vi oss söderut och vistas tre dagar i en vanlig grekisk by. Vi får lära oss mer om grekisk vardag, sorger och glädjeämnen. Efter besöket i Kiparissi fortsätter vi till Sparta och Loutraki. Resan kostar 900 € i delat dubbelrum.

En ledig plats!

Läs mera

Det här gör vi 2017

En liten inblick i vår produktion

Copyright © All Rights Reserved

Albanien, Moldavien, Estland, Lettland och lite Grekland

 

Moldavien kom med i fjol, Albanien har funnits med hela tiden likaså Grekland och Estland. De flesta resorna är förbeställda gruppresor som har skräddarsytts. Men här finns också några öppna resor.

12.9.-14.9.2017

Slott och herrgårdar

i Lettland

Rundale slott och Mannerheims Appricken är några av de platser som vi besöker under resan till Riga och Liepaja. Vi flyger till Riga och använder vår första dag till att se på de viktigaste sevärdheterna i Riga. Till vår hjälp har vi en mycket kunnig svenskspråkig guide.

Den andra dagen styr vi söderut mot Bauska och tar oss till det prkatfulla 1700-tals slottet Rundale. Den dagen övernattar i jägarnas Libau (dagens Liepaja). Den sista dagen besöker vi Apriki, som på Mannerheims tid hette Appricken. I samband med den lokala skolan finns ett litet Mannerheimmuseum. Resan kostar 460 € i delat dubbelrum med helpension.

Resan ordnas på uppdrag av Grankulla svenska kulturförening.

Två platser lediga efter återbud.

 

3.8-5.8.2017

Blomsterresa till nordöstra Estland

 

Vi drar i väg på en Blomsterresa som för oss via ett ylllespinneri till Estlands gruvmuseum. Den första övernattningen blir i Sillamäe som under sovjettiden var en stängd stad.

Resans andra dag ägnas åt kurorten Narva-Jõesuu (Hungerburg) och Narva. Till kvällen söker vi oss till Mäetaguse och tar in på ett herrgårdshotell.

De n sista dagen ägnar vi åt trädgårdar i Kose-Uuemõisa. Men före det blir det lunch i Jäneda.

Ett par platser återstår.

Läs mera